cámara vigilancia

Com funciona una càmera IP i en què es diferencia d’una càmera CCTV

Una càmera IP és una càmera de xarxa, i està formada per una càmera i un micro-ordinador. Funcionen a l’igual que un ordinador, amb la seva pròpia adreça IP, que es connecta a la xarxa, sense necessitat de connectar-se a un ordinador. Les càmeres IP mostren en temps real el que passa en la seva ubicació, des d’on vulgui que estiguis, ja que es connecten a internet per emmagatzemar i transmetre.

Una càmera IP pot:

  • Emetre vídeo a temps real
  • Comprimir vídeo i enviar-lo
  • Enviar correus electrònics amb imatges
  • S’activa amb el moviment total o parcial de l’imabtge
  • Control remot per moure la càmera cap a un costat o un altre actualitzacions automàtiques
  • Accés al seu sistemes d’enregistrament d’imatges automàtics

Què passa si s’apaga la llum o no funciona internet? Doncs que la teva càmera IP deixarà de funcionar i la seguretat de casa teva o negoci es veurà totalment compromesa. Un altre inconvenient de les càmeres IP és que si no hi ha bona cobertura la qualitat de la imatge o vídeo tampoc serà bona i poden patir fàcilment un sabotatge per inhibició de freqüència. Per això és recomanable comptar amb càmeres de videovigilància que detectin els sabotatges, compten amb protocols d’encriptació, salt de freqüències per evitar interferències i fins i tot bateries per evitar els problemes de talls d’electricitat.

Diferències entre una càmera IP i una càmera CCTV

Tot i que tenen diverses diferències entre elles, com que poden emmagatzemar dades en local o en el núvol, també tenen una cosa en comú i és que ambdues són molt dissuasòries amb els lladres perquè les imatges o gravacions són crucials a l’hora de reconèixer i capturar els sospitosos.

Les càmeres IP són més econòmiques que les càmeres CCTV i són fàcils d’instal·lar i mantenir. En canvi, les càmeres CCTV, les que es connecten a un circuit tancat de televisió, té una instal·lació més complexa i cara. Però entre les dues, les més segures, amb protecció enfront de sabotatges o inhibició són les càmeres CCTV. A més, la videovigilància CCTV tenen major qualitat d’imatge, més seguretat a l’estar connectada a una central receptora d’alarmes, connexió amb les forces de seguretat, àudio bidireccional entre la càmera i els operadors de sistema d’alarma.

Gràcies a les càmeres de videovigilància la seguretat augmenta, noves funcionalitats com backup de seguretat, sistema de reconeixement de matrícules, entre d’altres, aporten major nivell de protecció tant de persones, béns o mercaderies, de forma proactiva, ràpida i amb reducció de costos, entre altres avantatges.